Praktiske oplysninger / Traditioner

Traditioner

Fastelavn: Tøndeslagning, masker, sværd og boller i min mave…

Mor-far uge: Personalet kan noget, forældrene noget andet! Børnene? De er vilde med det!

I løbet af året har vi fastlagt 2 uger, hvor henholdsvis mødre og fædre har særlig mulighed for at byde ind med samvær og aktiviteter med deres børn. Det være sig alt fra bagning, dragebygning, skovtur, spil, bål, bondegårdsbesøg o.m.m. Konceptet er en formiddagsaktivitet, hvor ens eget barn deltager sammen med mor/far og et antal andre børn (den enkelte forældre bestemmer antallet). Vi har mange muligheder, fantasien får frit løb! Personalet vil gerne bistå en aktivitet.

I uge 10 afholdes MOR-uge, I uge 20 afholdes FAR-uge. Velkommen!

Arbejdslørdag: En tilbagevendende begivenhed vi alle sammen ser frem imod, og ikke mindst børnene! Én gang årligt (foråret) har vi en arbejdslørdag. Som forældre til et barn i børnehaven, er hver familie forpligtet til at deltage i dette arrangement. Vi mødes både børn og voksne fra morgenstunden til morgenkaffe og dernæst smøger vi ærmerne op. Vi får lavet en masse forbedringer til dagligdagen, der kommer børnene til glæde! Arbejdslørdagen afholder vi sammen med Friskolen og der er naturligvis tid til fælles sodavands/ølpause & frokost med dem. Disse lørdage er et tegn på et berigende og muntert fællesskab, som gavner børn, forældre og personale.

Derudover kan vi få brug for hjælp undervejs i vore projekter året igennem, og her har vi fra begyndelsen haft en særdeles god opbakning. Det være sig alt fra medbragte syltetøjsglas, gamle lagner, børn der medbringer cykler på cykeldage, fjernelse af halm efter ”børne-tornado”, tømmer til hulebyggeri o. lign.

Koloni:Vi arrangerer og afholder hvert år en 2 dages koloni i børnehaven, med et gennemgående tema (indtil videre har vi afholdt koloni med disse tema: Indianer, Kina, Afrika, "Gamle dage", Sørøver, Eventyr, Trolde & Soldater-tema)

Kolonien er nok årets største begivenhed i vores børnehave, idet vi "forvandler" vores børnehave til det valgte tema, og alle (børn og voksne) fuldt ud indlever sig i de givne roller. De ældste børn overnatter i børnehaven.

Sommerfest for hele familien: Afholdes inden personale/børn går på sommerferie. Plænen syder af leg og snak & ganen stimuleres.

Motionsløb: Den sidste dag inden skolernes efterårsferie (når vi lægger løbet km sammen for hele børnehaven, kan vi løbe frem og tilbage til Legoland!)

Bedsteforældredag i december: Luciaoptog, kaffe/saft/kringle og fremstilling af smukke jule-dekorationer

Julegudstjeneste: Sammen med dagplejen i Lemming Kirke

Forældrekaffe: 5 x i løbet af året i tidsrummet mellem 14.30-16

 

Børnehaven i Lemming / Hanna Lund Petersen | Lemming Bygade 2a, 8632 Lemming  | Tlf.: 30265156 | bhv8632@gmail.com